Evanghelia duminicii a XXVI-a după Rusalii

Biserica Ortodoxă se va afla mâine în Duminica a XXVI-a după Rusalii. În cadrul Sfintei Liturghii va fi citită pericopa din Evanghelia după Luca, capitolul 12, versetele de la 16 la 21, unde este istorisită pilda bogatului căruia i-a rodit țarina.

„Bogatul din această pildă nu depășește momentul egoismului pentru că el nu se gândește cum să împartă din ceea ce Dumnezeu i-a dăruit […] Dacă nu dăruiești nu vei putea depăși starea egoismului”, a precizat Pr. Prof. Gheorghe Dogaru, Inspector religie – I.S.M.B., după cum ne informează TRINITAS TV.

Aceasta este și prima Duminică din Postul Nașterii Domnului.

„Postul este o abținere benevolă de la anumite mâncăruri și băuturi, dar și de la faptele rele, cu un scop religios moral. Exact acest lucru ne învață această pildă, cum anume putem să renunțăm la anumite lucruri care ne-ar robii inima și sufletul”, a mărturisit Pr. Prof. Gheorghe Dogaru, Inspector religie – I.S.M.B.

Începând cu praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului, din 21 noiembrie, la strană se cântă, în cadrul slujbei Utreniei, Catavasiile Nașterii Domnului. Biserica anticipează astfel, prin rânduielile liturgice și tipiconale, marea sărbătoare a Crăciunului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…