Evanghelia Duminicii a XXVI-a după Rusalii

Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 17 noiembrie 2013, în Duminica a XXVI-a după sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt. La Sfânta Liturghie va fi citită pericopa din Evanghelia după Luca în care se relatează Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina, informează TRINITAS TV.

„Bogatul din Evanghelie avea de altfel multe calități. El era un om priceput, muncitor, harnic și chiar întreprinzător, în sensul că văzând belșugul roadelor s-a hotărât să își construiască hambare noi, mai mari. Însă, marea lui greșeală este că nu s-a gândit la Dumnezeu sau la aproapele său, ci doar la el însuși”, a mărturisit PS Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord.

Bogatul din Evanghelie era stăpânit de o lăcomie fără margini și o iubire de sine pătimașă.

„În această neputință a sa el este încorsetat în bunurile pământești și de aceea îi zice sufletului său: Suflete ai multe bunătăți strânse pentru mulți ani. Odihnește-te, mănâncă, bea și veselește-te. Dumnezeu i-a zis: Nebune, în această noapte vor cere de la tine sufletul tău, adică diavolii vor lua sufletul lui, și cele pe care le-ai adunat ale cui vor fi ?. De aceea, Mântuitorul Iisus Hristos în final ne spune că așa se întâmplă cu cei care își adună comori pentru ei înșiși și nu se îmbogățesc în Dumnezeu”, a mai spus PS Părinte Macarie.

Această duminică este și prima din Postul Nașterii Domnului. În toate lăcașurile de cult va fi citită cu acest prilej Pastorala Sfântului Sinod cu prilejul Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente