Evanghelia Duminicii a XXIII-a după Rusalii

Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 24 octombrie, în Duminica a XXIII-a după Rusalii. În cadrul Sfintei Liturghii se va citi pericopa scripturistică din Evanghelia după Luca, capitolul 8, versetele de la 26 la 39, în care se relatează Vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor, informează TRINITAS TV.

„Evanghelia cu vindecarea demonizatului din ținutul Gerghesenilor ne reliefează pe de o parte cât de îngrozitoare a fost căderea omului în păcat și cât de mult l-a putut înjosi depărtarea lui de Dumnezeu, iar pe de altă parte ne pune în lumină iubirea de oameni a lui Dumnezeu. Observăm că acest om posedat de duh necurat se izolase de oameni și nu mai era capabil să socializeze și probabil ajunsese să fie demonizat din cauza unor patimi ale sale sau dintr-o judecată anume a lui Dumnezeu”, a spus arhim. Policarp Chițulescu, Consilier patriarhal și Director al Bibliotecii Sfântului Sinod.

Biserica Ortodoxă pomenește duminica aceasta pe Sfânta Mare Muceniță Areta și pe Sfinții Mucenici Sevastiana și Valentin.

Comentarii Facebook


Știri recente