Etapa pe Mitropolia Munteniei și Dobrogei a Concursului Lăudați pe Domnul!

Etapa pe Mitropolia Munteniei și Dobrogei a Concursului Național „Lăudați pe Domnul!” se va desfășura marți, 15 octombrie, începând cu ora 15:00, la Biserica „Sfântul Elefterie – Nou” din Capitală., informează TRINITAS TV.

S-au înscris în concurs: Corala „Acoustic” a Bisericii „Sfântul Nicolae” – „Dintr-o zi”, reprezentând Arhiepiscopia Bucureștilor, Corala „Sfântul Vasile cel Mare” a Parohiei „Sfântul Vasile cel Mare” din Galați, reprezentând Arhiepiscopia Dunării de Jos, și Corala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Parohiei „Sfântul Gheorghe” din Oltenița, ca reprezentant al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Proba de concurs constă în interpretarea a trei piese muzicale bisericești corale: troparul hramului bisericii din care provine corul/alt tropar la alegere, un axion duminical/praznical și o piesă de chinonic, nu mai mult de 12 minute în total.

Conform Conceptului, juriul este format din trei membri consacrați în domeniul muzicii, din afara mitropoliei organizatoare și care nu sunt înscriși la concurs în altă mitropolie.

Această etapă a concursului este organizată de Sectorul Învățământ și activități cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…