Etapa națională a Concursului Alege Școala!

Concursul Național de Creație din cadrul Proiectului „Alege Școala!” se apropie de final. La Palatul Patriahiei s-a întrunit, astăzi, comisia de evaluare a lucrărilor realizate de copiii înscriși în proiect. Tema acestei etape a concursului a fost: „În Biserică și în Școală. Educație pentru viață”. Premierea copiilor va avea loc în ziua de 21 mai, la Patriarhie.

„Ce este de remarcat este faptul că acest concurs a avut un număr impresionant de copii participanți. Este un număr de 18.000 de copii care au participat la etapa pe parohie, iar mai apoi câștigătorii au fost participanți la următoarele etape. Copiii au trebuit să transmită la Centrul eparhial lucrările până la data de 1 martie 2013, mai apoi lucrările au fost centralizate aici la Patriarhie și astăzi s-a întrunit comisia de evaluare a acestora. În acest an vor fi premiați doar copiii din 19 eparhii, dar aș vrea să menționez că anul trecut cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale au fost premiați și copiii câștigători din celelalte 10 eparhii”, a declarat pentru TRINITAS TV Diac. Insp. Florin Marica de la Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: literară, artistică și multimedia. Lucrările copiilor au fost evaluate de experți formatori din cadrul Proiectului „Alege Școala!”.

„În cadrul secțiunii †˜creație literar㆙ vom urmări încadrarea în tematica stabilită. De asemenea, vom urmări imaginația, coerența și originalitatea textului. Suntem foarte nerăbdători să vedem și noi calitatea acestor lucrări pentru că vom avea în față și vom evalua cele mai bune lucrări din 19 eparhii de pe teritoriul României”, a explicat Prof. Maria Monalisa Pleșa de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău.

La secțiunea multimedia copiii au avut de realizat interviuri, dar și prezentări power-point.

Concursul de creație „Alege Școala!” se adresează elevilor din clasele I – VIII, participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în proiectul „Alege școala!”, precum și preoților care se ocupă de coordonarea grupelor de cateheză.

Concursul „Alege școala!”, s-a desfășurat în cadrul proiectului cu același nume, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente