Etapa mitropolitană a Concursului Lăudați pe Domnul la Cluj Napoca

Corul „Il Gardellino” al parohiei „Înălțarea Domnului” din Cluj-Napoca va reprezenta Mitropolia Clujului la etapa națională a concursului „Lăudați pe Domnul!”, potrivit Radio Renașterea. La 26 septembrie 2013, s-a desfășurat la Cluj-Napoca etapa mitropolitană a competiției naționale, ce a adus în fața juriului de specialitate 3 coruri din cuprinsul Mitropoliei: corul „Il Gardellino” al parohiei „Înălțarea Domnului” din Cluj-Napoca, corul „Lumină Lină” al Bisericii „Sf. Vineri” din Episcopia Sălajului și corul „Solemnis” al parohiei „Nașterea Domnului” din Satu Mare. Competiția s-a desfășurat la Biserica „Schimbarea la Față” de pe B-dul Eroilor, în prezența ÎPS Părinte Mitropolit Andrei și a credincioșilor veniți să asiste la eveniment.

Corurile au fost evaluate de un juriu de specialitate al cărui președinte a fost decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. Vasile Stanciu.

În urma notelor obținute din partea juriului, corul care va reprezenta Mitropolia Clujului la etapa națională a concursului „Lăudați pe Domnul!”, este corul „Il Gardellino” al parohiei „Înălțarea Domnului” din Cluj-Napoca.

La finalul concursului, ÎPS Părinte Andrei a felicitat corurile participante pentru râvna și strădania de care au dat dovadă. Înaltpreasfinția sa a subliniat totodată și faptul că muzica, dintotdeauna a fost un mijloc de a-I aduce Slavă lui Dumnezeu: „În multe locuri Sfânta Scriptură ne îndeamnă să-I aducem Slavă lui Dumnezeu prin cântat. De exemplu, David, cântăreț prin excelență, în Psalmii lui, amintește de multe ori lucrul acesta, Toată suflarea să laude pe Domnul!(Ps 160). Sfântul Pavel le scria efesenilor că cine are inimă bună să cânte Psalmi. Așa că toate aceste afirmații ale Scripturii ne stimulează râvna de a-I cânta lui Dumnezeu din toată inima.”

Etapa națională a concursului „Lăudați pe Domnul!” va avea loc în data de 27 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente