Etapa județeană a Olimpiadei de Religie, la Pitești

Liceul teoretic Ion Barbu din municipiul Pitești a găzduit astăzi etapa județeană a olimpiadei de religie și etapa județeană a concursului intitulat „Cultură și spiritualitate românească”, după cum ne-a precizat Pr. Necula Ciprian.

273 de elevi din clasele 5-12, calificați în urma fazei locale , împreună cu profesorii de religie din cuprinsul Eparhiei, au participat de dimineață la o slujbă de tedeum, oficiată de un sobor de preoți, în biserica cu hramul Sf Ap Toma, construită în incinta liceului. Copii împreună cu dascălii lor au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Cu acest prilej Înaltpreasfinția a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, evocând rolul deosebit pe care îl au familia și școala în formarea comportamentului civic și moral al tinerilor. De asemenea chiriarhul locului i-a încurajat pe cei califacați la faza judeațeană amintindu-le că examenul presupune o mărturisire sinceră a credinței în Dumnezeu.

La acest eveniment a fost prezent domnul Dumitru Tudosoiu, Insp. General Adjunct în cadrul ISJ Argeș și părintele consilier Grigore Victor, responsabil de Sectorul Învățământ Teologic și Religios din cadrul Eparhiei.

După desfășurarea olimpiadei de religie,conform regulamentului, pentru faza națională s-au calificat doar șase elevi, câte unul pentru fiecare an de studiu. La concursul național ” Cultură și spiritualitate românească” s-au calificat pentru etapa națională patru elevi din clasele 5-8.

Anul trecut din cei șase participanți care au ajuns la faza națională, trei s-au întors cu premii importante: un premiu doi, un premiu trei și o mențiune.

Comentarii Facebook


Știri recente