Etapa eparhială a Concursului spectacol Bucuria de a fi creștin

Cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sectorul învățământ și activități cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor va organiza etapa eparhială a Concursului spectacol „Bucuria de a fi creștin”.

Concursul spectacol este inițiat de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române cu prilejul anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Scopul concursului este de a cultiva dragostea față de țară și de Biserica lui Hristos și de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiționale și a afirmării propriei identități religioase, culturale și naționale, în contextul unei lumi seculare și secularizante și a diluării semnificative a identităților de orice fel într-un proces de globalizare alert și derutant.

La concurs s-au înscris copii din grupa de cateheză, cu vârsta cuprinsă între 9 și 15 ani. Etapa pe protopopiate a avut loc la sfâșitul lunii aprilie.

La nivelul eparhiei Concursul spectacol va fi organizat în perioada Săptămânii Luminate, miercuri, 8 aprilie 2013, la Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București, în cadrul căruia vor fi stabiliți câștigătorii etapei eparhiale. Spectacolul va consta într-un program ce va cuprinde cele trei secțiuni: interpretarea unui cântec popular sau religios din perioada pascală, recitarea unor poezii religioase și interpretarea unui text/unei scene populare sau cu caracter religios. Durata fiecărei reprezentanții nu va depăși 5 minute. Toți participanții la concurs vor purta costum popular tradițional care să reprezinte zona de proveniență.

Evaluarea se va face de către o comisie numită de către Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și formată din:

†¢ Președinte: Pc. Pr. Ionuț Bărbulescu – Director la Seminarul Teologic Nifon Mitropolitul;

†¢ Membri: Secretar – Pc. Diac. Adrian Oancea – Inspector Sectorul învățământ și activități cu tineretul;

†¢ Evaluatori:

1. Dl Constantin Andrei – Inspector Sectorul învățământ și activități cu tineretul

2. Dna Mihaela Trifu – Profesor de lb. română la Seminarul Teologic Nifon Mitropolitul

3. Dl Vasile Bogus – Inspector de specialitate la disciplina Religie în cadrul I.S.J. Ilfov.

Comentarii Facebook


Știri recente