Eroii din decembrie 1989 au fost pomeniţi în capitală

Martirii evenimentelor din Decembrie 89, care au murit pentru libertate în urmă cu 30 de ani în Bucureşti, au fost pomeniţi sâmbătă în Cimitirul Eroii Revoluţiei şi la monumentul din Piaţa Universităţii.

Biserica Eroilor

Slujba de pomenire de la cimitirul eroilor din Sectorul 4 al Capitalei a fost oficiată de un sobor de clerici condus de părintele protopop Ion Armaşi.

„Pentru mulţi dintre părinţii celor care au murit atunci, Crăciunul aduce o mare tristeţe pentru că îşi aduc aminte că i-au pierdut pe cei dragi. Însă nu îşi pierd speranţa, iar slujbele pe care Biserica le săvârşte (…) sunt o alinare pentru toate pierderile pe care le avem în această viaţă”, a declarat pr. Ion Armaşi pentru Radio Trinitas.

După slujba de pomenire au avut loc depuneri de coroane şi o defilare militară.

În cimitir îşi dorm somnul de veci peste 200 de martiri ai Revoluţiei din 1989.

Troiţa din Piaţa Universităţii

Eroii Revoluției au fost comemorați sâmbătă și în Piaţa Univeristăţii, loc în care, în urmă cu trei decenii, 7 tineri îşi pierdeau viața pentru o țară liberă.

Aspecte de la Ceremonia de depuneri de coroane și jerbe de flori de la Monumentul Eroilor Revoluției Române din Piața Universității. Foto credit: MApN.

Slujba parastasului a fost prezidată de părintele protoiereu Florin Busuioc.

„Este foarte important să ne reamintim permanent jertfa eroilor noştri, pentru a le cinsti memoria pe de-o parte, pe de altă parte pentru a înţelege că trebuie să ducem mai departe toate idealurile pe care ei le-au avut” a declarat părintele Florin Busuioc pentru Radio Trinitas.

Eroii care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român vor fi pomeniţi duminică, 22 decembrie, după Sfânta Liturghie, în toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară şi străinătate ale Patriarhiei Române.

La Catedrala Patriarhală parastasul pentru eroi va fi săvârşit la ora 11.45.

Foto credit: MApN.

Comentarii Facebook


Știri recente