Episcopul Visarion: Sf. Ier. Teodosie de la Brazi ne cheamă la sfințenie, dreptate și adevăr

Episcopul Visarion al Tulcii le-a spus celor peste două mii de credincioşi care au participat la hramul Mănăstirii Brazi din jud. Vrancea că „Sf. Ier. Teodosie de la Brazi ne cheamă la sfințenie, dreptate și adevăr”.

„Ne cheamă ca, luându-ne crucea, să-L urmăm și noi pe Mântuitorul Hristos, așa cum el și-a luat crucea și l-a urmat pe drumul acestei vieți pe Domnul Iisus. Sfântul Teodosie și-a luat crucea lui, dar a pus umărul, ca Simon Cirineul, și la crucea păstoriților săi”, a spus Preasfinţia Sa.

În omilia rostită în timpul Sfintei Liturghii, Episcopul i-a îndemnat pe cei prezenţi să se roage cu credinţă Sfântului Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

„Să-l rugăm să ne ocrotească prin sfintele lui rugăciuni, să-și plece smerit genunchii în fața tronului Preasfintei Treimi și, de acolo, să ne pogoare în suflet picătură de lumină, de har, de binecuvântare, care să ne înmiresmeze și să ne înroureze sufletele, ca să putem lucra toată fapta cea bună, cea bineplăcută lui Dumnezeu și semenilor, pentru a putea dobândi și noi veșnica împărăție”.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii lăcașului monahal, trecuți la cele veșnice.

Ca și în anii precedenți, racla cu moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie a fost așezată spre închinarea credincioșilor în baldachinul din apropierea altarului de vară.

Mănăstirea Brazi a fost ctitorită de sfântul român, care a suferit moarte martirică în anul 1694.

Sărbătoarea Sfântului Teodosie a început în seara zilei de vineri cu slujba Privegherii, oficiată de Preasfințitul Părinte Visarion în altarul de vară al mănăstirii.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente