Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a sfinţit biserica parohiei Sf. Trei Ierarhi, Pantelimon

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a sfinţit sâmbătă biserica parohiei Sf. Trei Ierarhi din oraşul Pantelimon.

Construcția sfântului locaș, conceput inițial capelă de cimitir, a fost începută în anul 1997 din fonduri proprii de părintele Grigore Melinte, fost preot paroh al Parohiei Cernica, recent trecut la Domnul.

După slujba de târnosire, Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a oficiat Sfânta Liturghie. Foto credit: Luigi Ivanciu/ZL

În cuvântul său, ierarhul a apreciat gestul familiei Melinte „nu foarte des întâlnit” de a ctitori un locaş de cult şi a evidenţiat că şi alţi fraţi ai părintelui au fost ctitori de biserici.

„Ziua de astăzi este una de sărbătoare pentru parohia în care ne aflăm, pentru familia părintelui Melinte, pentru credincioşii care venind uneori aici, în preajma Bisericii, la mormintele celor dragi s-au legat de această Biserică şi pe care astăzi cu ajutorul lui Dumnezeu şi binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel am târnosit-o”, a spus Preasfinţia Sa.

Biserica este loc al bucuriei

Totodată, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a remarcat că „Biserica este, pe de-o parte, loc al bucuriei unde ne întâlnim cu Domnul, dar este şi un loc al lacrimilor unde plângem păcatele noastre şi unde plângem pe cei care nu mai sunt”.

„Bisericile sunt în mod paradoxal locuri ale bucuriei, dar şi locuri ale întristării, ale lacrimilor care aduc apoi bucurie. Pentru că lacrimile de pocăinţă aduc întotdeauna bucurie, bucuria întoarcerii în casa Părintelui Celui Bun, bucuria regăsirii sau a venirii în sine şi bucuria întâlnirii cu ceilalţi”, a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Totodată, Episcopul Timotei a vorbit în omilia sa despre Sfântul Arsenie Capadocianul, cinstit sâmbătă în Biserica Ortodoxă, părinte duhovnicesc al Sfântului Paisie Aghioritul.

„Râvna acestui cuvios care a trăit în Capadocia din Asia Mică este un model pentru credincioşii de astăzi, pentru cei care trăind în mijlocul altor oameni decât aceia care împărtăşesc aceeaşi învăţătură de credinţă cu a lor trebuie să înţelagă că apărarea dreptei credinţe trebuie să fie permanenta lor grijă”, a spus Preasfinţia Sa.

Nimic nu este mai important în lumea aceasta decât să păstrăm credinţa pe care am moştenit-o de la părinţii noştri, aşa cum a făcut şi cuviosul Arsenie Capadocianul.

Tot sâmbătă, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a sfinţit și un monument închinat eroilor neamului.

Foto credit: Luigi Ivanciu/ZL

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente