Episcopul vicar Benedict Bistriţeanul a fost premiat de Universitatea Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a decernat luni, 1 martie 2021, în cadrul unei ceremonii online, premiile de excelență pentru activitatea de înaltă ținută academică desfășurată în anul 2020, informează Mitropolia Clujului. Printre cei evidenţiaţi s-a numărat şi Preasfinţitul Părinte Benedict Bistriţeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

Premiile au fost acordate pentru excelenţa în activitatea didactică, în cercetarea ştiinţifică și în relația cu societatea, dar și în domenii care ţin de vizibilitatea internațională specifică unei universități de tip world-class, a spus rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. Daniel David.

Din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă au fost premiate trei persoane.

Preasfinţitul Părinte Benedict a primit Premiul de Excelență pentru servicii inovative și culturale către societate, Pr. Liviu Vidican-Manci a primit Premiul de Excelență în cercetarea științifică, iar Claudia Cosmina Trif  a fost evidenţiată pentru Excelență didactică.

Protosinghelului Maxim (Iuliu-Marius) Morariu i-a fost conferit premiul special pentru excelență în cercetarea științifică.

Conform metodologiei scientometrice, acesta se află în Top World Ranking 2% cei mai influenți/citați oameni de știință din lume, în domeniul istorie și teologie.

World Ranking 2% este un top ce conţine aproape 160 de mii de nume ale celor mai citaţi cercetători mondiali.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente