Episcopul Timotei a participat la întâlnirea Premierului României cu reprezentanții comunității românești din Spania

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, a participat miercuri la întâlnirea Premierului Românei, Nicolae Ciucă, cu reprezentanții comunității de români din Regatul Spaniei.

Întâlnirea a avut loc în orașul Castellón de la Plana.

La eveniment au participat Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Ambasadorul Regatului Spaniei în România, consulul României la Castellon, dar și miniștrii români prezenți în Spania pentru prima ședință comună a Guvernelor din cele două țări.

„Știm cu toții că nu ați plecat de acasă de bine și că ați venit aici pentru a vă găsi un rost și a reuși să vă duceți viața mai departe. Am venit să vă spunem că, la nivelul guvernului, am luat decizii și măsuri astfel încât să asigurăm că relația dintre Guvernul României, dintre instituțiile statului român și cetățenii români care își desfășoară activitatea în diaspora trebuie să se strângă și trebuie să se materializeze într-un sprijin de care cu adevărat să vă bucurați”, a spus Premierul Nicolae Ciucă la întâlnirea de miercuri.

Evenimentul anticipează aniversarea, în 2023, a zece ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic româno-spaniol.


Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei este una dintre cele mai tinere eparhii din Patriarhia Română, înființată la finalul anului 2007. Eparhia slujește peste un milion de români înregistrați ca rezidenți în Spania și aproape jumătate de milion, în Portugalia. Vezi mai multe detalii în acest articol.

Sursă foto reprezentativă: Guvernul României
Galerie foto: Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente