Episcopul Spaniei, de Sfântul Nicolae: Degeaba suntem credincioși dacă nu avem roadele credinței

Prin vindecarea femeii gârbove într-o zi de sâmbătă Mântuitorul le-a arătat oamenilor că „degeaba sunt credincioși dacă nu au roadele credinței, iar prima roadă este dragostea față de Dumnezeu și de aproapele”, a subliniat duminică Episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei.

Ierarhul a slujit de Sfântul Nicolae în Catedrala din Madrid.

Referindu-se la neputința femeii gârbove din Evanghelie, PS Timotei a semnalat că „astăzi foarte mulți oameni au duh de neputință de rugăciune, nu se mai pot ruga”.

Părintele episcop a spus că, de fapt, gârbovirea trupească era urmare a neputinței sufletești, pentru că „de multe ori suferința sufletului se transmite și trupului, afectează și trupul”.

„Femeia nu se putea îndrepta, nu putea privi cerul. Omul a fost creat, nu în patru picioare ca animalele, privind pământul, ci drept, cu posibilitatea de a privi înspre cer. Omul e făcut să stea vertical, să privească cerul, să se uite înspre Dumnezeu, căci de la El vine izbăvirea și dezlegarea noastră. Hristos S-a făcut Om tocmai ca să dezlege legăturile cu care noi ne-am legat sau cu care diavolul ne-a legat, deoarece noi îl lăsăm să ne lege, prin patimi și păcate”.

În a doua parte a predicii, Episcopul Spaniei a vorbit despre viața Sfântului Ierarh Nicolae, mare făcător de minuni și apărător al credinței.

Slujba s-a încheiat cu daruri de „Moș Nicolae” din partea Preasfințitului Părinte Timotei pentru copiii care au participat la Liturghie.

Foto credit Episcopia Spaniei și Portugaliei


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente