Episcopul Sofronie a oficiat prima liturghie în noua biserică din Palota

Preasfinţitul Păritne Sofronie a oficiat, de sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, prima Sfântă Liturghie arhierească în noul locaş de cult din parohia Palota, care şi-a sărbătorit unul dintre hramuri.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea și tineri din localitate.

După citirea pericopei evanghelice de la Sfântul Evanghelist Luca, ierarhul Oradiei a rostit o omilie despre semnificațiile praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului:

„Sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, cea dintâi mare sărbătoare din Postul Nașterii Domnului, este foarte importantă pentru toți creștinii, ajutându-ne să ne pregătim duhovnicește pentru marea sărbătoare ce vine, Nașterea Domnului.

Sărbătoarea ne-o prezintă pe Fecioara Maria intrând în Templul din Ierusalim spre a se umple de sfințenie, spre a se pregăti pentru întâlnirea cu Dumnezeu, ea fiind cea aleasă a deveni Maica Domnului, Născătoarea de Dumnezeu.”

La finalul slujbei,  părintele paroh Cosmin Laviniu Lascu a mulţumit Preasfinţitului Părinte Sofronie pentru „bucuria de a se sluji prima Sfântă Liturghie arhierească în noua biserică din Palota, ridicată prin dragostea bunilor credincioși, urmând ca din anul 2019 sfântul lăcaș să fie împodobit cu haina de pictură în interior”.

În încheiere, Preasfinţitul Părinte Sofronie a felicitat pe părintele paroh și pe credincioşii parohiei Palota pentru dragostea şi râvna sfântă de care dau dovadă față de Biserica dreptmăritoare, dar şi pentru noua biserică ce s-a zidit, spre slava lui Dumnezeu şi folosul duhovnicesc al dreptmăritorilor creştini din această enorie.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…