Episcopul Slatinei: Suntem datori să respectăm și să transmitem credința pentru care au murit milioane de creștini

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, le-a spus credincioșilor din satul Redișoara, județul Olt, că suntem cu toții datori să respectăm și să transmitem credința pentru care au murit milioane de creștini.

În predica rostită luni, în ziua serbării Sfinților Împărați Constantin și Elena, Preasfinția Sa a relatat pe scurt viața celor Întocmai cu Apostolii, îndemnând pe credincioși să nu rămână indiferenți față de credința noastră strămoșească.

„Sărbătoarea de astăzi este pentru noi o încurajare și o invitație de a ne respecta credința pentru care, secole de-a rândul, au murit milioane de creștini și pe care împăratul Constantin a reușit să o declare religie liberă”.

Episcopul Sebastian a evidențiat cât de importantă este credința libertatea și bucuria de a o practica, dar  și faptul că trebuie să fim recunoscători celor care au făcut posibil acest lucru.

„Iată, noi ne bucurăm de această credință creștină, veche de 2000 de ani, de când Sfântul Apostol Andrei, unul din ucenicii și apostolii Mântuitorului Hristos, a venit pe pământul românesc al Dobrogei de astăzi și ne-a făcut-o cunoscută. Așadar, să luăm aminte la sfinții aceștia care ne-au păzit credința și au dăruit-o strămoșilor și înaintașilor noștri ca să ajungă până la noi neschimbată”.

”suntem datori ca și copiii, nepoții
să aibă această credință curată și întreagă
Episcopul Slatinei

Ierarhul a spus că această bucurie aduce cu sine responsabilitate și de aceea „suntem datori ca și copiii, nepoții și cei care vor veni după noi să aibă această credință curată și întreagă”.

„Însă, prin indiferență”, a avertizat chiriarhul, „prin lipsa noastră de la biserică, prin lipsa de angajament la post, la rugăciune și la fapte bune, nu vom mai avea ce preda urmașilor noștri și riscăm să se piardă credința”.

„Să veghem, deci, să ne dăm silința și să-i educăm pe copii și pe nepoți în dragostea față de această credință, în respectarea zilei de Duminică, în îmbrățișarea postului și în îndeletnicirea cu rugăciunea. Să ne ajute Dumnezeu să ne cultivăm duhovnicește credința!”

Biserica din Redișoara este ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Lăcașul de cult a fost resfințit în 2013 de chiriarhul Slatinei și Romanaților.

Comentarii Facebook


Știri recente