Episcopul Siluan s-a rugat cu membrii comunităţii româneşti din Budapesta

În Duminica a 6-a după Rusalii, Episcopul Siluan al Ungariei a oficiat Sfânta Liturghie la Capela românească din Ungaria.

Cu acest prilej, Parohia cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” şi-a cinstit ocrotitorul, la câteva zile după sărbătoarea propriu-zisă.

În omilia rostită, Preasfințitul Părinte Siluan a subliniat modelul de credință și solidaritate al oamenilor din Capernaum care însuflețiți de sentimentul nobil al iubirii de aproapele l-au adus în fața Mântuitorului Iisus Hristos pe prietenul lor paralitic.

De asemenea, ierarhul a făcut cunoscut modelul de asumare al misiunii primite de la Dumnezeu și al propovăduirii pocăinței, convertirii și schimbării vieții, reprezentat de Sfântul Proroc Ioan Botezătorul.

La final, au fost înălțate și rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria și a Preasfințitului Părinte Siluan, cu prilejul aniversării a 11 ani de la data hirotoniei și întronizării ca Episcop al românilor ortodocși din Ungaria, în 8 iulie 2007.

Foto Credit: Episcopia Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente