Episcopul Siluan al Ungariei transmite un gând de recunoştinţă la aniversarea Centrului de Presă Basilica

Preasfinţitul Părinte Siluan al Ungariei a transmis la sărbătoarea Sfintei Treimi un gând de recunoştinţă cu ocazia aniversării Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române.

Urările de bine au fost împărtăşite la predica rostită în Catedrala Episcopală din Giula, Ungaria.

„Mult ajutor de la Bunul Dumnezeu, multă sănătate și multe împliniri și pe viitor tuturor ostenitorilor Centrului de Presă Basilica în această frumoasă lucrare mediatică și misionară pe care o desfășoară”, a spus Preasfinţia Sa.

Toate cele cinci instituții care fac parte din Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române au fost așezate sub ocrotirea Sfintei Treimi, având drept model și ajutor Persoanele Divine care „se dăruiesc reciproc şi lucrează împreună în armonie desăvârşită, iar slava Lor arată sfinţenia şi frumuseţea iubirii lor eterne”.

Centrul de Presă Basilica a fost înființat la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în 27 octombrie 2007.

Tot la sărbătoarea Sfintei Treimi, ierarhul a vorbit despre importanţa creştinismului.

„Pentru că ne descoperă o altă cale de împlinire a vieții umane, care nu se bazează doar pe o simplă învățătură, filozofie, sau ideologie, atât de frecvente în istoria lumii, ci pe Jertfa concretă a Domnului și Mântuitorului nostru Hristos și pe lucrarea de mântuire a Sfintei Treimi, asumată de om în deplină libertate”.

La slujbă au participat credincioși români din Giula, dar și din România de la Salonta, Arad sau din alte părți.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente