Episcopul Siluan al Ungariei răspunde la o întrebare aflată pe buzele tuturor: Unde ne-am putea găsi fericirea?

În predica din Duminica Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, Episcopul Siluan al Ungariei a răspuns la o întrebare aflată pe buzele tuturor.

Ierarhul a liturghisit în Catedrala Episcopală din Giula, Ungaria, alături de mai mulţi clerici.

După ce a prezentat câteva date din viaţa Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, Episcopul a spus că Sfânta oferă răspuns la întrebarea „Unde ne-am putea găsi fericirea?”.

„În plăcerile trupului și alte lucruri asemănătoare care au dominat din plin viața tinerei Maria din Cetatea Alexandriei Egiptului și au redobândit multă trecere și în societatea contemporană?”.

„Sau în căutarea lui Dumnezeu, prin rugăciune și multă nevoință, așa cum a descoperit Sfânta Maria după convertirea ei petrecută în chip minunat și prin ajutorul Maicii Domnului la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim?”, s-a întrebat ierarhul.

„Viața de pustnică a Sfintei Maria Egipteanca se dovedește a fi astăzi de un real și îndoit folos”, a subliniat ierarhul explicând că în această perioadă foarte mulţi oameni din lume trăiesc în izolare pentru a se feri de infectarea cu Covid-19.

Astfel, ei cunosc și „câteva dintre greutățile și încercările izolării și singurătății”, a mai apreciat Episcopul Siluan.

Sfânta Maria Egipteanca a fost cunoscută în chip minunat, prin descoperirea lui Dumnezeu, de Părintele Zosima, trecut şi el ulterior în rândul sfinţilor. Viaţa sa a fost scrisă de Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului.

Foto credit: Episcopia Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente