Episcopul Siluan al Ungariei a participat la serbarea Liceului Românesc din Giula

Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ungariei, a participat sâmbătă la serbarea de sfârşit de an a elevilor din clasa a XII-a ai Liceului „Nicolae Bălcescu” din Giula.

Evenimentul a fost marcat pe scena Liceului, în prezența a aproximativ 350 de persoane: cadre didactice, elevi, părinți, dar și reprezentanţi ai oficialităților locale.

Manifestarea a început cu urcarea festivă pe scenă a elevilor din cele două clase a XII-a a Liceului, XII A și XII B, care și-au prezentat mesajul de mulțumire și recunoștință pentru tot ceea ce a însemnat această perioadă de neuitat din viața lor, ce constituie începutul formării din punct de vedere profesional și al culturii generale și temelia personalității lor, dar și pentru doamnele profesoare și mamele lor, deoarece în Ungaria, prima duminică din luna mai este în fiecare an și Ziua Mamei.

La finalul mesajelor prezentate pe larg de fiecare clasă, elevii din clasa a XII-a au primit flori din partea colegilor mai mici, de clasa a XI-a.

Cu acest prilej au fost împărțite mai multe premii, celor mai silitori dintre ei, atât din partea Școlii, cât și a altor instituții. Între aceste premii s-a numărat și Placheta „Bălcescu”, ce poartă numele Liceului și se acordă elevilor celor mai buni care s-au remarcat învățătură, dar mai ales la păstrarea și promovarea limbii și culturii române.

În acest an școlar, în cele două clase a XII-a a Liceului Românesc din Giula au învățat un număr total de 48 de elevi.

Foto Credit: Episcopia Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente