Episcopul Siluan al Italiei: Reperul vieții duhovnicești nu se referă doar la asceza pe care o împlinim sau nu

Episcopul Siluan al Italiei a slujit duminică în Parohia „Dumnezeiasca Arătare” din Carsoli.

Aceasta a fost cea de-a doua slujire a ierarhului în parohia românească nou înfiinţată.

La predică, Preasfinţitul Părinte Siluan a vorbit despre mesajul plin de nădejde al textului biblic din Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi.

„Ericopa evanghelică de astăzi, chiar dacă se referă la înfricoșătoarea judecată, ea ne dezvăluie, paradoxal, un mesaj dătător de nădejde: faptul că reperul vieții noastre duhovnicești nu se referă doar la asceza pe care o împlinim sau nu, ci la grija față de cei aflați în nevoi”.

„Domnul Se identifică cu cel flămând, cu cel însetat, cu cel gol, cu cel bolnav, cu cel străin și cu cel întemnițat, arătându-ne că modul în care ne raportăm la acești frați ai Săi mai mici corespunde cu grija pe care o avem în propriul plan de mântuire și conștientizarea realității că noi toți, de la Botez, nu suntem simpli membri ai Bisericii lui Hristos, ci devenim fii și moștenitori ai Împărăției lui Dumnezeu”.

Ierarhul i-a îndemnat pe credincioşi „să rămână aproape de Domnul și să se sârguiască în fiecare clipă să-L caute și să-L descopere, prin rugăciune și prin fapte de milostenie față de cei aflați în nevoi”.

Foto credit: Episcopia Italiei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente