Episcopul Sălajului: Descoperim în lume tot felul de legi dar nu putem înțelege unele taine

Vorbind de Sfânta Treime despre nașterea Fiului și purcederea Sfântului Duh din Dumnezeu Tatăl, Episcopul Petroniu al Sălajului a semnalat faptul că aceste taine sunt înțelese de om parțial.

„Noi ca oameni descoperim în lume tot felul de legi așezate acolo de Dumnezeu și chiar inventăm lucruri, însă toate acestea în măsura limitată a noastră de creatură. Niciodată creatul nu va putea înțelege Necereatul”, a subliniat ierarhul.

„Nu poate să fie niciodată creatura ca și Creatorul”, a insistat PS Petroniu amintind căderea din Rai a îngerilor răzvrătiți.

„Noi suntem chemați să fim asemenea lui Dumnezeu, însă în El, prin harul Lui. Nu separat, fiindcă atunci ajungem în idolatrie și ne închinăm fie la zei, fie la patimi, fie la orice o vrea această lume ca surogat în afară de Dumnezeu care este Izvorul existenței”, a spus ierarhul.


Preasfințitul Părinte Petroniu a slujit în Lunea Rusaliilor la hramul primei biserici ortodoxe din Sălaj, pusă încă din 1927 sub ocrotirea Sfintei Treimi.

Vezi mai multe detalii despre istoricul primei biserici ortodoxe din Sălaj pe site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Episcopia Sălajului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Hirotesii la Reședința Patriarhală | FOTO

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a hirotesit marţi în arhimandrit, iconom stavrofor, iconom sau sachelar 50 de preoţi din Arhiepiscopia Bucureştilor. Slujbele au fost oficiate în Paraclisul istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe” al Reședinței Patriarhale.  …