Episcopul Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie la biserica Regimentului 69 Artilerie Mixtă Silvania

Preasfințitul Părinte Petroniu a oficiat duminică Sfânta Liturghie la biserica Regimentului 69 artilerie mixtă „Silvania” din Șimleu Silvaniei.

Ierarhul l-a avut alături în slujire pe Arhimandritul Mina Pletosu, exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului, pe Părintele Arhidiacon Ionică Torcoș, secretarul eparhial al Episcopiei Sălajului, și pe Părintele Dan Haiduc, Protopopul de Șimleu Silvaniei.

La slujbă au participat cadre militare, în frunte cu domnul comandant Ștefan-Francisc Bara, personal civil angajat și numeroși credincioși din Șimleu Silvaniei, care participă la toate slujbele oficiate în biserica militarilor din localitate.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit întru preot pe diaconul Ioan-Mădălin Vaida, pe seama Parohiei Dobrocina din Protopopiatul Jibou.

În semn de apreciere pentru bogata activitate pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în cadrul Regimentului 69 artilerie mixtă „Silvania” din Şimleu Silvaniei, Preasfințitul Părinte Petroniu i-a acordat Părintelui Ioan Crâșmar Crucea Sălăjană, cea mai înaltă distincție bisericească a Episcopiei Sălajului.

Comandantul Ștefan-Francisc Bara i-a părintelui episcop o icoană.


Părintele Ioan Crâşmar este din 2004 preotul de caritate al Regimentului 69 artilerie mixtă „Silvania”. Inițial, slujbele erau oficiate într-o capelă amenajată în incinta bibliotecii.

O biserică din lemn a fost ulterior construită cu sprijinul cadrelor militare, care au contribuit lunar, din salariu, la construcția lăcașului de cult. Acesta a fost gata în 2011 și a fost pusă sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Foto credit: Episcopia Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente