Episcopul Nicodim s-a rugat Sfintei Ana şi Fiicei ei pentru încetarea epidemiei de coronavirus

Episcopul Nicodim al Severinului şi Strehaiei s-a rugat sâmbătă Sfintei Ana şi fiicei ei, Născătoarea de Dumnezeu, pentru încetarea epidemiei de coronavirus.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfânta Ana” din Orşova care şi-a sărbătorit hramul.

„Sfânta Ana, cea care rămâne pildă de rugăciune puternică, să mijlocească împreună cu Fiica ei, Născătoarea de Dumnezeu, Pururea Fecioară Maria, pentru toţi pelerinii, pentru noi, pentru toţi creştinii”.

„Să se roage înaintea Preasfintei Treimi ca să dispară acest virus, această molimă care aduce suferinţă celor care s-au îmbolnăvit, dar şi oarecare frică în inimi”, a spus Preasfinţia Sa potrivit Trinitas TV.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii aşezământului monastic.

Răspunsurile liturgice au fost date de Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

Aşezată pe coama Dealului Moşului ce domină Orşova şi împrejurimile sale, de unde privitorul poate admira pitorescul golfului Cerna cu potcoava noului oraş ce se ridică în jurul malurilor sale, dar şi o parte a imen­sului lac de acumulare până la „Porţile de Fier” ale bătrânei Dunări, Mănăstirea „Sfânta Ana” ţine să amintească celor ce-i trec pragul că aceste locuri sunt încărcate de istorie şi că aici a reînviat viaţa monahală, cu îndemnul sacru al vieţii moral-creştine.

Foto credit: Episcopia Severinului şi Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente