Episcopul Mihail a sfințit Biserica „Sf. Brâncoveni” din Sydney | FOTO

Episcopul Mihail al Australiei și Noii Zeelande a sfințit duminică, 12 august 2018, Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Sydeny.

În acest context biserica parohiei românești a primit un al doilea hram: Buna Vestire.

La sărbătoare au participat credincioșii români din oraș, autorități locale și reprezentanți ai corpului diplomatic de la Consulatul General al României din Sydney.

Cei prezenți au avut prilejul de a cinsti icoana cu un fragment din moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu dăruită comunității de Patriarhul României în 2014 – Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română.

Comunitatea Ortodoxă Română din Sydney

Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Martiri Brâncoveni” a fost înființată sub jurisdicția canonică a Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande, în 15 august 2008.

În 20 aprilie 2009, Parohia a fost recunoscută de autoritățile statului New South Wales, fiind eliberat Certificatul de Încorporare ca Asociație, sub denumirea: The Romanian Orthodox Church Sfintii Martiri Brancoveni Sydney Inc.

Inițial parohia a funcționat în lăcașuri de cult închiriate.

Biserica „Sf. Brâncoveni”

În anul 2015, Dioceza Anglicană din Sydney a pus o proprietate în vânzare, care cuprindea o biserică și o sală folosită ca Centru Social. Comunitatea ortodoxă românească a slujit în această biserică în calitate de chiriaș, începând din anul 2015, timp în care au avut loc și negocierile pentru cumpărarea ei.

În iulie 2017, Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande, cu un împrumut acordat de parohiile românești din Sydney, un împrumut din partea unei familii de români ortodocși din același oraș și cu un ajutor financiar din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, din România, a cumpărat proprietatea de 1018 m2, situată la adresa: 82 Canterbury Rd., Glenfield, N.S.W., 2167, Australia.

Vezi mai multe informații pe site-ul oficial al Episcopiei Australiei și Noii Zeelande.

Comentarii Facebook


Știri recente