Episcopul Maramureșului: Întruparea Mântuitorului se adresează întregii lumi

Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului a transmis credincioșilor, în predica duminicală de la parohia Măgureni, că „Întruparea Mântuitorului se adresează întregii lumi”.

„Răstignirea Mântuitorului se face pentru întreaga umanitate, pentru ca tot cel ce crede în El, de oriunde, din orice timp, din orice loc, din orice neam, să nu piară şi să aibă viaţă veşnică”, a precizat Preasfinția Sa.

Ierarhul a subliniat că Mântuitorul „a venit să salveze toate neamurile pământului, iar noi, care am intrat prin poarta Botezului în creştinism, suntem creştini ai Învierii, ai Răstignirii, ai biruinţei prin Înviere și ai Crucii”.

„Crucea în vremea Apostolilor”, a amintit Episcopul Maramureșului, „a fost propovăduită, a fost cinstită şi a fost oferită ca armă de biruinţă”.

La final Preasfinția Sa le-a reamintit credincioșilor că „Biserica lui Hristos, prin puterea Crucii, ne păzeşte, ne ocroteşte, ne ajută”.

Slujirea Episcopului Maramureșului și Sălajului din 9 septembrie 2018 la parohia Măgureni a fost prilejuită de resfințirea bisericii vechi de 122 de ani a parohiei.

După slujba de târnosire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor din care au făcut parte 30 de preoţi şi diaconi.

Cu ocazia resfințirii, pe lângă hramul istoric Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, lăcașul de cult a primit și hramul Sfinţii şi Drepţii Dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana.

În semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară, preotul paroh Ioan Florin Pălincaş a fost hirotesit iconom stavrofor.

Pentru contribuția adusă la înnoirea și împodobirea bisericii din Măgureni, primarul Vasile Giurgiu, viceprimarul Ionel Gherghel și persoanele care au contribuit la restaurarea lăcașului de cult au primit diplome de apreciere din partea episcopului.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente