Episcopul Macarie îndeamnă la purtarea crucii cu răbdare şi iubire

În contextul apropierii Sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci, Episcopul Macarie a îndemnat sâmbătă în Paraclisul Episcopal din Stockholm la purtarea crucii cu răbdare şi iubire.

„Avem o cruce, să o iubim și să o îmbrățișăm. Această cruce este viața noastră pe care o asumăm pentru mântuire”, a afirmat Preasfinţia Sa.

„O asumăm cu tot ceea ce ne trimite Preamilostivul Dumnezeu, fiindcă crucea, așa cum spunea Părintele Arsenie Papacioc de la Techirghiol, de aceea este cruce, ca să poți suferi așa cum a suferit Domnul. Iar Crucea înseamnă tot ceea ce nu-ți convine”, a adăugat ierarhul.

Episcopul Europei de Nord a explicat şi cum trebuie procedat atunci când crucea este „grea”.

„Lasă crucea așa cum este, iubite frate și iubită soră, așa cum ți-a așezat-o Dumnezeu pe umeri. Este grea crucea? Nu uita că și Mântuitorul Iisus Hristos S-a poticnit, a căzut sub greutatea ei”.

„Te doare? Roagă-L cu smerenie pe Hristos, Cel Care a fost ajutat să-și poarte Crucea de Simon din Cirene, să îți dea o mână de ajutor prin oamenii Săi providențiali”.

Preasfinţitul Părinte Macarie a spus că Domnul va asculta rugăciunea și creştinul nu va purta crucea singur: Hristos, prin frații Săi, va pune umărul în purtarea crucii!”.

Foto credit: arhiva Basilica.ro


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente