Episcopul Macarie a mers în satul natal pentru a celebra 60 de ani de căsnicie ai părinților săi

„Le sărutăm cu recunoștință mânuțele lor calde și bătătorite de muncă, rugându-ne pentru sănătatea și mântuirea lor!”, a spus Episcopul Macarie al Europei de Nord sâmbătă când a celebrat în satul natal Spermezeu de la poalele Munților Țibleș, 60 ani de căsnicie ai părinților săi Vasile și Ana „aflați la mijloc de drum între Nunta de Aur și cea de Diamant”.

Ierarhul a scris într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Episcopiei Europei de Nord că a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica din Spermezeu și a adus mulțumire lui Dumnezeu împreună cu părinții, frații Teodor și Maria, alături de „întreaga familie”.

În acest context, Preasfințitul Părinte Macarie a îndemnat la „prețuirea instituției căsătoriei”:

„Suntem cu gândul la toți cei care își călesc sufletele în acest cuptor al lămuririi care este căsnicia. Mare și nobilă este această instituție! Laborator în care se dobândește jertfelnicia, răbdarea, buna înțelegere, blândețea, și, desigur, dragostea cea intru Hristos”.

„Se cuvine, așadar, să cinstim și să prețuim instituția căsătoriei și să o păzim de cei care vor să o strice!”, a subliniat Episcopul Macarie.


Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…