Episcopul Lucian: „Esența vieții este pocăința, smerenia și întoarcerea cu adevărat spre Dumnezeu Tatăl”

În prima zi din Postul Mare, Episcopul Lucian al Caransebeşului a spus în Catedrala Episcopală că „Esența vieții este pocăința, smerenia și întoarcerea cu adevărat spre Dumnezeu Tatăl”.

Afirmaţia a fost făcută după oficierea Pavecerniţei Mari, în cadrul căreia a fost citită prima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, informează Episcopia Caransebeşului.

În omilia rostită cu această ocazie, ierarhul a făcut referire la importanţa acestui Canon, subliniind că „ne învață cum să ne smerim în fața lui Dumnezeu și în ce fel să ne cerem iertare pentru păcatele săvârșite până acum”.

De asemenea, Preasfinţitul Părinte Lucian a abordat şi tema postului şi a evidenţiat că „nu este suficient să începem doar postul alimentar, deoarece acesta fără rugăciune intensă este doar o dietă”.

„Trebuie să înțelegem că postul este un mijloc prin care noi ne apropiem de Dumnezeu”.

„Firesc ar fi să ne spovedim și să ne împărtășim mai des în perioada de post și trebuie să ne răstignim și noi împreună cu Domnul în această perioadă ca să înviem împreună cu El la o nouă viață duhovnicească. Aceasta este pocăința la care ne cheamă Biserica cea una, sfântă, sobornicească și apostolească”, a adăugat Preasfinţia Sa.

Până joi inclusiv, Episcopul Caransebeşului va oficia slujba Miezonopticii la Catedrala Episcopală, începând cu ora 22:00, urmând ca vineri să oficieze Liturghie Darurilor înainte sfințite.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente