Episcopul Iustin la sfințirea bisericii din Brebeni: Omul este zidit de Dumnezeu ca să aibă un destin nobil

Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului a spus duminică la sfințirea bisericii din Brebeni că „Omul este zidit de Dumnezeu ca să aibă un destin nobil, altul decât întreaga creaţie”.

„Şi anume, să facă parte din familia lui Dumnezeu, să devină nemuritor, să intre în iubirea şi slava Preasfintei Treimi”.

„Să se bucure de iubirea şi ocrotirea lui Dumnezeu pe parcursul întregii vieţi şi să fie primit şi răsplătit de Dumnezeu pentru o viaţă creştină trăită cu responsabilitate, în lumină şi adevăr, în milostivire, iubire şi iertare, în muncă cinstită şi echilibrată şi în agonisire raţională a bunurilor materiale”, a evidenţiat Preasfinţia Sa.

Ierarhul a sfinţit biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, după care a oficiat Sfânta Liturghie, informează Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

În cuvântul său, Părintele Episcop a atras atenţia că nu trebuie să înţelegem că dacă Mântuitorul a spus în Evanghelie că nu trebuie să ne îngrijim de cele materiale ne-ar îndemna la nepăsare, lenevie, indiferenţă.

„Nu acesta este mesajul. Mesajul din pericopa evanghelică de astăzi este acela că trebuie să aşezăm în viaţa noastră lucrurile în ordine şi să vedem care sunt priorităţile”.

„Sigur că pentru a trăi biologic trebuie să ne hrănim, să ne potolim detea, să ne îngrijim trupul, să-l îmbrăcăm, să-l încălzim, să-i păstrăm igiena corporală, adică să ne spălăm, pentru că suntem oameni şi avem raţiune şi înţelepciune”.

„Însă tot Mântuitorul ne spune şi ne desluşeşte taina vieţii: că noi nu suntem doar ceea ce se vede, ci suntem mai mult ceea ce nu se vede. Suntem trupul care se vede, care a fost zidit de Dumnezeu atât de minunat, dar suntem şi suflet. Să dăm prioritate sufletului, ne spune Evanghelia”, a spus Episcopul Iustin.

La final, ierarhul a oferit mai multe distincţii celor care s-au implicat în finalizarea lucrărilor executate la lăcaşul de cult.

Biserica din Brebeni a fost construită de credincioşii satului între anii 1936-1941.

Foto credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente