Episcopul Ignatie îndeamnă să participăm la Referendum ca mărturisire publică de credinţă

Episcopul Huşilor a subliniat în cuvântul rostit duminică, la parohia din Leeds, că participarea la referendumul pentru definirea căsătoriei este o formă concretă de mărturisire publică a credinţei, informează site-ul oficial al Eparhiei.

„Avem deci ocazia, pe 7 octombrie, să mărturisim valorile în care credem, cu nobleţe şi cu foarte multă demnitate”, a spus Preasfinţia Sa credincioşilor prezenţi duminică în biserica parohiei din Leeds, care a împlinit cinci ani de la sfinţire.

Ierarhul a slujit cu acest prilej în mijlocul comunităţii din Marea Britanie având binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale.

În contextul referendumului, Preasfinţia Sa a atras atenţia că acesta este un moment când „la 100 de ani de la Unire, Dumnezeu ne cere să facem istorie”.

„Şi putem face istorie mărturisind valorile în care credem: Familie, Biserică, Credinţă! Cine lipseşte, înseamnă că împărtăşeşte alte valori”, a spus Preasfinţia Sa.

El a remarcat că învăţătura evangheliei ne invită, „la o asumare mult mai deplină a credinţei pe care noi o mărturisim, cu eleganţă, cu nobleţe, cu multă inteligenţă!”

Curajul mărturisirii credinţei şi resorturile interioare care ne îndeamnă la aceasta, au reprezentat partea centrală a omiliei sale.

„Ni se cere, fiecăruia în parte, să avem curajul să-L mărturisim pe Hristos. Dacă nu avem acest curaj de a-l mărturisi, nici El nu o va face în faţa Tatălui Său”, a spus Preasfinţitul Părinte Ignatie.

Ce înseamnă să Îl mărturiseşti pe Hristos, să ai curajul de a vorbi despre credinţa ta?

„Ca să poţi face aceasta”, a spus ierarhul „trebuie să ai dragoste nemărginită în Hristos!” şi a subliniat că „a iubi înseamnă a converti timpul în veşnicie”.

„Dacă noi Îl iubim pe Hristos, nu avem altă soluţie decât să Îl mărturisim, chiar şi într-un context ostil, în care parcă îţi este greu să vorbeşti despre El.

E posibil ca unii să te ironizeze, sau să deschizi o dezbatere căreia să nu îi poţi face faţă, sau unii să-L batjocorească, iar tu preferi să adopţi atitudinea omului tăcut, ca şi cum nu crezi în Hristos.”

Părintele Episcop a vorbit şi despre faptul că mărturisirea credinţei trebuie să fie o constantă naturală a vieţii noastre pentru că mărturisirea este „iubire asumată faţă de Dumnezeu!”

„Însăşi viaţa ta, modul tău de a te comporta devine o mărturisie despre Cel în care crezi! Atitudinea ta, comportamentul, gândurile, toate să trimită spre Hristos! Atunci credinţa devine viaţă!”

În după amiaza zilei de sâmbătă, 15 septembrie, Preasfinţitul Părinte Ignatie a oficiat Sfânta Taină a Botezului pentru prunca Anisia, cel de-al treilea copil al familiei preotului Ciprian Nedelcu, parohul comunității din Leeds.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente