Episcopul Ignatie îndeamnă să participăm la Referendum ca mărturisire publică de credinţă

Episcopul Huşilor a subliniat în cuvântul rostit duminică, la parohia din Leeds, că participarea la referendumul pentru definirea căsătoriei este o formă concretă de mărturisire publică a credinţei, informează site-ul oficial al Eparhiei.

„Avem deci ocazia, pe 7 octombrie, să mărturisim valorile în care credem, cu nobleţe şi cu foarte multă demnitate”, a spus Preasfinţia Sa credincioşilor prezenţi duminică în biserica parohiei din Leeds, care a împlinit cinci ani de la sfinţire.

Ierarhul a slujit cu acest prilej în mijlocul comunităţii din Marea Britanie având binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale.

În contextul referendumului, Preasfinţia Sa a atras atenţia că acesta este un moment când „la 100 de ani de la Unire, Dumnezeu ne cere să facem istorie”.

„Şi putem face istorie mărturisind valorile în care credem: Familie, Biserică, Credinţă! Cine lipseşte, înseamnă că împărtăşeşte alte valori”, a spus Preasfinţia Sa.

El a remarcat că învăţătura evangheliei ne invită, „la o asumare mult mai deplină a credinţei pe care noi o mărturisim, cu eleganţă, cu nobleţe, cu multă inteligenţă!”

Curajul mărturisirii credinţei şi resorturile interioare care ne îndeamnă la aceasta, au reprezentat partea centrală a omiliei sale.

„Ni se cere, fiecăruia în parte, să avem curajul să-L mărturisim pe Hristos. Dacă nu avem acest curaj de a-l mărturisi, nici El nu o va face în faţa Tatălui Său”, a spus Preasfinţitul Părinte Ignatie.

Ce înseamnă să Îl mărturiseşti pe Hristos, să ai curajul de a vorbi despre credinţa ta?

„Ca să poţi face aceasta”, a spus ierarhul „trebuie să ai dragoste nemărginită în Hristos!” şi a subliniat că „a iubi înseamnă a converti timpul în veşnicie”.

„Dacă noi Îl iubim pe Hristos, nu avem altă soluţie decât să Îl mărturisim, chiar şi într-un context ostil, în care parcă îţi este greu să vorbeşti despre El.

E posibil ca unii să te ironizeze, sau să deschizi o dezbatere căreia să nu îi poţi face faţă, sau unii să-L batjocorească, iar tu preferi să adopţi atitudinea omului tăcut, ca şi cum nu crezi în Hristos.”

Părintele Episcop a vorbit şi despre faptul că mărturisirea credinţei trebuie să fie o constantă naturală a vieţii noastre pentru că mărturisirea este „iubire asumată faţă de Dumnezeu!”

„Însăşi viaţa ta, modul tău de a te comporta devine o mărturisie despre Cel în care crezi! Atitudinea ta, comportamentul, gândurile, toate să trimită spre Hristos! Atunci credinţa devine viaţă!”

În după amiaza zilei de sâmbătă, 15 septembrie, Preasfinţitul Părinte Ignatie a oficiat Sfânta Taină a Botezului pentru prunca Anisia, cel de-al treilea copil al familiei preotului Ciprian Nedelcu, parohul comunității din Leeds.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…