Episcopul Ignatie a mers prin satele izolate ale Vasluiului, cu daruri de Crăciun

Proiectul Caravana „Dar de Crăciun” continuă în Episcopia Hușilor. Duminică, 12 decembrie, ierarhul, împreună cu părintele consilier Vladimir Beregoi și cu reprezentanții Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, a oferit daruri copiilor din  patru sate izolate ale Vasluiului.

În cea de a treia zi a proiectului, Caravana s-a oprit în: Puntișeni, Pârvești, Chițcani și Cotești. Cu banii strânși prin donații, Episcopia Hușilor le-a oferit copiilor îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă și dulciuri.

Proiectul a fost conceput ca fiind unul de durată, întrucât își propune să urmărească și să identifice situațiile delicate în care se află copiii din aceste sate: „Activitatea socială trebuie să aibă o continuitate. Nu îi ajutăm doar de Crăciun și de Paști. Aceste campanii sunt și o formă de a identifica situațiile delicate în care se află astfel de copii, ca, pe parcursul anului, să le putem acorda burse și să îi ajutăm cu alimente și îmbrăcăminte”, a menționat Părintele Episcop Ignatie al Hușilor în deschiderea Caravanei de anul trecut.

„Surprinderea și bucuria copiilor și a părinților lor a fost cea care ne-a motivat să continuăm pe o vreme neprielnică, deoarece avem îndatorirea să împlinim binele, indiferent de obstacolele ce se pot ivi. Este a treia zi de campanie și, până în prezent, am reușit să ajungem la peste 600 de copii”.

„Au fost situații în care Preasfinția Sa a oferit, pe lângă darurile pregătite, și câte un ajutor în bani, deoarece, de multe ori, realitatea de la fața locului este mult mai dură decât preconizam”- a afirmat părintele consilier Vladimir Beregoi.

Proiectul a ajuns deja la cea de a IV-a ediție și va continua pentru încă două săptămâni. Anul trecut, Caravana a reușit să ajute aproximativ 4000 de copii din județul Vaslui și Basarabia.

Foto: Episcopia Hușilor

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente