Să ne străduim ca în momentele de panică să avem întreg sufletul centrat pe Hristos, recomandă Episcopul Hușilor

Episcopul Ignatie al Hușilor a vorbit duminică despre Sfântul Apostol Petru care, în momentul în care nu mai avea privirea orientată înspre Hristos, a simţit iminenţa morţii.

„El nu mai era centrat în Hristos, ci înspre valurile care ‹fumegau› la picioarele lui, inducându-i o stare de panică – dovadă că a și început să se scufunde. Văzând că se scufundă, a început să strige: ‹Doamne, scapă-mă!›”, a spus PS Ignatie relatând textul evanghelic duminical (Matei 14:22-34).

„Privirea lui a fost deturnată de la Hristos înspre valurile care urcau și îi puneau în pericol viaţa”, a continuat ierarhul.

Preasfinția Sa a arătat că în momentele de panică sau tulburare, soluția vine atunci când ne străduim să avem sufletul centrat înspre Domnul Hristos:

„Învăţăm, din atitudinea Sfântului Apostol Petru, că este foarte important să ne străduim, pe cât ne stă în putinţă ca, în momentele de panică, de tulburare sau de anxietate pe care le trăim, să avem întreg sufletul nostru centrat pe Hristos”.

„El este stabilitatea noastră, El este punctul nostru de reper în momentele de clătinare. Sunt destule astfel de momente, care ne strecoară multă neliniște și agitaţie”.

„În asemenea momente, să învăţăm de la Apostolul Petru că, chiar dacă ezităm sau suntem într-o criză de credinţă, în panică, să-I cerem ajutorul lui Dumnezeu, așa cum a făcut-o el, spunându-I: ‹Doamne, scapă-mă, că moartea este lângă mine. Numai Tu ești salvarea mea. Nimeni nu mă poate salva. Tu ai această putere, ca Dumnezeu, să mă smulgi din frică, din starea pe care o trăiesc și care simt că mă destabilizează›”.

„Nu întâmplător, în Slujba de Înmormântare, se spune că viaţa noastră este ca o mare, iar încercările acesteia sunt ca niște valuri, și simţim că unele ne înghit, altele ne clatină, încât ne pierdem speranţa. Dar Cel care stă la timona acelei corăbioare este Hristos”, a concluzionat PS Ignatie.

Episcopul Hușilor a slujit duminică, 14 august 2022, în localitatea Hreasca, filie a Parohiei Măscurei din județul Vaslui. Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al eparhiei.

Foto credit: Oana Nechifor / Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente