Episcopul Huşilor: Când Îl asumăm pe Hristos El devine incomod pentru noi, dar este o incomoditate duhovnicească

„Când Îl asumăm pe Hristos, așa cum se cuvine, El devine incomod pentru noi, dar este o incomoditate pozitivă, frumoasă, duhovnicească”.

„Îți dă acel neastâmpăr că nu Îl iubești cum trebuie, că nu ai credința pe care trebuie să o ai și ești într-o stare de tensiune frumoasă ca să împlinești ceea ce El îți cere în Evanghelie”, a spus duminică Episcopul Huşilor.

Preasfințitul Părinte Ignatie a slujit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif, în Parohia Ortodoxă Românească din Ledbury, Marea Britanie, scrie site-ul oficial al Episcopiei Huşilor.

În omilia rostită cu acest prilej, Părintele Episcop a vorbit despre efectele asumării prezenței lui Hristos în viața noastră, subliniind că viaţa autentică în Hristos nu este uşor de asumat.

„Suntem obișnuiți că acolo unde vine Hristos, El aduce liniște. Hristos, când se instalează în inima omului, prin prezența Sa devine în primă instanță, foarte incomod. Pentru că nu este simplu să-ți asumi o viață autentică în Hristos, să-L asumi radical, fără intermitențe, fără sincope, iar nu cum ne-ar conveni nouă”, a explicat Episcopul Ignatie.

Ierarhul a atras atenţia că „noi am cam vrea un Hristos care să corespundă frământărilor și căutărilor noastre lăuntrice”.

„În imaginația noastră ne confecționăm un dumnezeu care nu are nimic de-a face cu Dumnezeul din Evanghelie, pe care l-au experimentat Părinții Bisericii”.

„Prin urmare, când vine Hristos în sufletul omului, nu aduce liniște, dacă ți-L asumi radical, pentru că sunt atâtea lucruri pe care trebuie să le faci, să le împlinești dacă ești ucenicul lui Hristos”.

Misiune a Parohiei din Birmingham, pentru românii din Gloucester, Hereford și Ledbury, comunitatea din Ledbury  are hramul „Sfântul Andrei Criteanul” și „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian din Roma”.

Foto Credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente