Episcopul Huşilor a devenit cetăţean de onoare al localităţii natale

Preasfinţitul Părinte Ignatie a primit sâmbătă titlul de cetăţean de onoare al comunei Bilbor, Harghita.

Evenimentul a avut loc la Căminul cultural din localitate cu prilejul sărbătorii fiilor satului. La acest moment festiv au fost omagiate mai multe personalităţi locale care au adus un bun renume Bilborului.

Sărbătoarea a început prin oficierea slujbei de Te Deum în biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din comună.

„Toți cei care suntem fiii satului, ne-am început existența noastră spirituală de aici, din biserică, toți am fost botezați aici. Nu putea fi un început mai potrivit al întâlnirii noastre, decât cerând de la Dumnezeu acea brumă de liniște, de care avem atâta nevoie, mai ales în această lume foarte tulburată”, a spus Preasfinţia Sa la finalul slujbei de Te Deum.

Ierarhul a explicat cât de importantă este prezenţa în casa lui Dumnezeu unde putem să ne deschidem sufletul spre ceea ce este frumos.

„Avem nevoie de această decantare sufletească, ca să putem să ne bucurăm de lumina pe care Dumnezeu a așezat-o în fiecare dintre noi. Astăzi, în lumea aceasta în care se relativizează totul, în care valorile noastre se transformă în opțiuni, este foarte important să plonjăm spiritual în valorile Evangheliei”, a spus Episcopul Ignatie.

Apoi a urmat vizitarea bisericii de lemn din cimitirul satului, monument istoric din secolul al XVIII-lea, construit exclusiv din lemn.

Tot cu prilejul sărbătorii fiilor satului a fost lansată cartea „Satul meu”, de Octavian C. Tăslăuanu, scriitor şi om politic român din perioada interbelică, originar din Bilbor.

Localitatea Bilbor este reședința comunei cu același nume, din județul Harghita. Înconjurată de Munţii Giurgeu, Călimani, Bistriţei, şi-a câștigat renumele de a fi cea mai nepoluată zonă din România.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente