Episcopul Gurie: idealurile pentru care pătimitorii din temnițele comuniste şi-au jertfit tinereţea au fost și vor fi triumfătoare

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a spus vineri, 7 decembrie 2018, în cadrul celei de a V-a ediție a conferinței „Pătimitori și pătimire în închisorile comuniste” că: „idealurile pentru care pătimitorii din temnițele comuniste şi-au jertfit tinereţea au fost și vor fi triumfătoare”.

Ierarhul a subliniat că aceste idealuri vor dăinui mereu „chiar dacă ele par uneori complet îngenuncheate și ireversibil repudiate din spaţiul public ori răstignite din conştiinţele multora”.

Cuvântul Episcopului Gurie a fost ocazionat de ceremonia de deschidere a conferinței.

La eveniment au fost lansate două cărți: Politica-instrument de formare a unei noi națiuni: „națiunea civică moldovenească” scrisă de Domnul prof. univ. Ion Eremia, și Silviu Dragomir și Un sfert de veac de la unirea Transilvaniei scrisă de Domnul prof. univ. Sorin Șipoș, a căror prezentare a fost făcută chiar de autorii volumelor.

Profesorul univ. Sorin Șipoș i-a înmânat Preasfințitului Părinte Episcop Gurie o plachetă omagială aniversară din partea conducerii executive a Universității din Oradea.

Conferința propriu-zisă a fost susținută de către domnul Cristian Curte, realizator de emisiuni la Radio România, colaborator al revistei „Formula As” și redactor șef al revistelor „Lumea Monahilor” și „Sfinţii Ortodoxiei”.

După susținerea conferinței, Cristian Curte a răspuns întrebărilor venite din partea publicului.

Evenimentul a fost organizat de Episcopia Devei și Hunedoarei în parteneriat cu Inspectoratului Școlar Județean din Deva, informează site-ul oficial al eparhiei.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente