Episcopul Gurie a slujit în localitatea natală de sărbătoarea fiilor satului

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei a slujit duminică, 26 mai 2019, în satul natal Huta din comuna Chiuiești, cu prilejul sărbătorii locale a fiilor satului.

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a prezidat Sfânta Liturghie la care au slujit și: Episcopii Nicodim al Severinului și Strehaiei, Andrei al Covasnei și Harghitei, Gurie al Devei și al Hunedoarei și Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Emilian Crișanul.

În omilia rostită la Huta, Mitropolitul Ardealului a reliefat însemnătatea duhovnicească a primelor cinci Duminici din Perioada Penticostarului. Această perioadă este cuprinsă între Duminica Învierii Mântuitorului Iisus Hristos și prima duminică după Rusalii, a Tuturor Sfinților.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie a mulțumit ierarhilor pentru slujba oficiată în această zi dedicată fiilor satului Huta, informează Episcopia Devei și Hunedoarei.

Biserica din Huta a fost construită între anii 1970-1974. În urma lucrărilor efectuate la pictură, biserica a fost resfințită în 1991.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…