Episcopul Canadei: Modelul de rugăciune și jertfelnicie al Maicii Domnului să fie ajutor și întărire tuturor femeilor

Într-un mesaj transmis de Ziua Internaţională a Femeii, Episcopul Ioan Casian al Canadei felicită femeile şi mamele şi semnalează care trebuie să fie reperele lor în societatea contemporană.

„Adresăm felicitări, mulţumiri şi binecuvântări tuturor mamelor și femeilor creștine, preoteselor și catehetelor care cultivă şi mărturisesc prin rugăciune, cuvânt şi faptă credinţa în Hristos Cel răstignit şi Înviat oferind multă lumină, grijă şi mângâiere în viaţa Bisericii, familiei şi societăţii noastre laicizate”.

„Modelul de rugăciune, discreție, eleganță și jertfelnicie al Maicii Domnului și al femeilor mironosițe să fie ajutor și întărire tuturor pentru a birui necazuri, pentru a crește și educa copiii familiei celei mari care este Biserica dar și a familiei naturale în credința sfântă, în dărnicie și dragoste unul față de altul”, a subliniat ierarhul.

„Curajul și credința profundă a femeilor creștine care împotriva vicisitudinilor vremilor nu au precupețit să-L mărturisească și să-L urmeze pe Hristos”, a mai precizat Părintele Episcop, „trebuie să fie repere pentru femeile și mamele de azi care sunt cele care transmit din generație în generație, în timp de pace sau război, valorile spirituale, culturale și morale ale credinței ortodoxe”.

„Tuturor mamelor, bunicilor și femeilor creștine le mulțumim pentru jertfă și pentru purtarea de grijă. Le purtăm la rândul nostru în rugăciuni și le dorim sănătate și mântuire, pace și bucurie întru mulți și binecuvântați ani!”, a încheiat Episcopul Canadei.

Foto credit: Basilica.ro

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente