Episcopul Basarabiei de Sud le recomandă copiilor modelul Fecioarei Maria: ascultare și smerenie

Preasfințitul Părinte Veniamin le-a recomandat miercuri copiilor prezenți la hramul Bisericii din Taraclia de Salcie, raionul Cahul, modelul de ascultare și smerenie al Fecioarei Maria.

Episcopul Basarabiei de Sud a spus că semnul smereniei și al ascultării Maicii Domnului se transformă în bucurie și binecuvântare pentru întreaga umanitate.

„Ea a primit să nască pe Domnului Hristos, sa pribegească în Egipt, sa fie lângă Crucea Lui, să se bucure la Cincizecime cu Apostolii, iar după o viață în smerenie și rugăciune să-și dea sufletul în mâinile Fiului ei”, a spus ierarhul miercuri, de Adormirea Maicii Domnului conform calendarului iulian nerevizuit.

Copii în biserica din Taraclia de Salcie. ©Episcopia Basarabiei de Sud

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Veniamin a citit Rugăciunea pentru începutul anului școlar, binecuvântându-i pe copii și îndemnându-i să fie harnici și cuminți, ascultători și credincioși.

Episcopul Veniamin citește rugăciuni pentru copii. ©Episcopia Basarabiei de Sud

Pentru comunitatea din Taraclia de Salcie a fost o sărbătoare deosebită întrucât în această zi s-au împlinit 20 de ani de la săvârșirea primei Liturghii în acest sat, informează Episcopia Basarabiei de Sud pe pagina de Facebook.

Biserica din Taraclia de Salcie are hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente