Episcopul Basarabiei de Sud a sfințit pictura bisericii din Hagimuș

Preasfințitul Părinte Veniamin a sfințit duminică pictura bisericii parohiale „Nașterea Maicii Domnului” din satul Hagimuș, raionul basarabean Căușeni.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, explicând Evanghelia din Duminica Sfinților Părinți după trup ai Domnului.

Episcopul Basarabiei de Sud a subliniat purtarea de grijă permanentă a lui Dumnezeu față de om, arătând că Întruparea Cuvântului, adică a Mântuitorului Iisus Hristos, s-a făcut pentru a readuce omul în comuniune cu Tatăl cel ceresc.

Prezenta unor femei de neam străin în genealogia Mântuitorului arată că mântuirea se dăruiește tuturor celor care păzesc și împlinesc poruncile Domnului, a spus ierarhul.

„Să ne facem și noi sălaș lui Dumnezeu și să-L slujim asemenea drepților Vechiului Testament, să nu fim ostili și opaci lucrării harului și nici chemării slujitorilor lui Dumnezeu să nu ne opunem, ci să răspundem cu smerenie chemării, ca și Avraam, și vom fi binecuvântați ca și acela”, i-a îndemnat episcopul pe credincioși.

La final, Preasfințitul Părinte Veniamin a evidențiat activitatea Părintelui Protoiereu Veaceslav Ciobanu din anii 2019-2021, susținută de Episcopie, de Secretariatului de Stat pentru Culte și de mai mulți binefăcători.

Au fost acordate diplome arhierești celor care au sprijinit pictarea bisericii, credincioșii fiind îndemnați să fie harnici și darnici, statornici și fideli, solidari și uniți, pentru a depăși încercările prin care trece întreaga societate.

Protoiereul Veaceslav Ciobanu i-a mulțumit ierarhului pentru sprijinul acordat, subliniind că implicarea Preasfinției Sale a încurajat comunitatea și au putut fi realizate mai multe lucrări.

Preasfințitul Veniamin a apreciat și evidențiat corala parohiei și buna organizare din comunitate, felicitându-i pe cei prezenți cu ocazia sărbătorilor Nașterii Domnului, Anului Nou și Botezului Domnului.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente