Episcopul Atanasie Jeftici a fost condus pe ultimul drum

Mii de credincioși au participat duminică la înmormântarea Episcopului Atanasie Jeftici. Sfânta Liturghie și slujba înmormântării au fost oficiate duminică la Catedrala din Trebinje, urmate de procesiunea până la Mănăstirea Tvrdos.

Mitropolitul Hrizostom de Dabro-Bosnia a oficiat Sfânta Liturghie și a citit un mesaj transmis de Patriarhul Porfirie al Serbiei, care afirmă că Episcopul Atanasie a fost unul dintre cei mai prolifici teologi sârbi.

Patriarhul Porfirie nu a putut participa la înmormântare, deoarece este în izolare după un contact cu o persoană infectată cu coronavirus.

Episcopul Maxim de America Occidentală a citit mesajul de condoleanțe al Patriarhului Daniel al României. Părintele Patriarh Daniel a transmis că episcopul „a scris lucrări teologico-filosofice puternic ancorate în realitatea contemporană, răspunzând problemelor cu care societatea se confruntă”.

Mesajul de condoleanțe al Patriarhului Daniel a fost publicat integral în limba sârbă pe site-ul Patriarhiei Serbiei.

La înmormântare a participat și Părintele Emmanuel Sarris, din Biserica Ortodoxă Greacă, care a afirmat că Episcopul Atanasie privea cu ochi de teolog până și meciurile de fotbal.

Ierarhul a fost depus într-un mormânt săpat în stânca de sub Capela Învierii Domnului și acoperit cu pământ din Herțegovina, Kosovo și Jasenovac.

Episcopul Atanasie avea probleme de sănătate și a trecut joi la Domnul, la vârsta de 83 de ani.

Sursa foto: Facebook / Udruzenje gradjana „Mostovi” Trebinje

Comentarii Facebook


Știri recente