Episcopul Antonie recunoscător faţă de „îngerii în halate albe”: Apreciem enorm munca lor 

Laboratorul Bacteriologic din Bălţi a primit, săptămâna trecută, din partea Episcopului Antonie 3.000 MDL şi mai multe pachete cu alimente destinate personalului sanitar care depune eforturi în stoparea pandemiei. Ierarhul a adresat un mesaj de încurajare medicilor, numindu-i „eroii zilelor noastre care cu mult sacrificiu salvează vieţi omeneşti.”

 Prin gesturile noastre simbolice dorim să transmitem un semnal, acestor îngeri în halate albe, că noi, cei dinafara pereţilor spitalelor, ştim că nu le este uşor şi că preţuim mult jertfa lor.

„Unii sunt lângă bolnavi, în spital, alţii – în laboratoare bacteriologice. Toţi luptă pentru sănătatea semenilor. Şi ştim că riscă mult. Apreciem enorm munca lor şi le suntem recunoscători”.

La începutul lunii aprilie, Episcopia de Bălţi a oferit Laboratorului Bacteriologic din oraş suma de 5.000 MDL.

La întâlnirea de vineri, 8 mai, Medic şef Veaceslav Chişlari a mulţumit pentru daruri şi donaţie, menţionând suma oferită în ziua de 6 aprilie a fost de mare folos pentru acoperirea cheltuielilor Laboratorul Bacteriologic.

Valoarea totală a suportului oferit de eparhii de la începutul crizei medicale Covid-19 și până în data de 4 mai 2020 se ridică la 17.149.663 lei (3.551.390 euro).

Foto credit: Episcopia de Bălţi

Comentarii Facebook


Știri recente