Episcopul Antonie a declarat că merge în Eparhia de Bălţi cu gând de pace, prietenie și unitate

„Pe toţi mă voi strădui să îi tratez cu frăţietate şi cu dragoste părintească”, a spus Preasfinţitul Părinte Antonie după alegerea sa ca Episcop de Bălţi din Mitropolia Basarabiei.

Preasfinţia Sa a fost ales cu majoritate de voturi de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române întrunit joi în ședință de lucru la Reşedinţa Patriarhală.

„Suntem deschişi către dialog şi împreună lucrare cu cei care se recunosc români, cu cei care sunt români, dar nu recunosc că fac parte din acest neam şi cu cei de alte etnii”, a subliniat ierarhul în cuvântul rostit imediat după alegeri.

De asemenea, Episcopul Antonie a mulţumit sinodalilor şi l-a rugat pe Dumnezeu să-l întărească ca viitoarea misiune încredinţată să fie „spre slava Preasfintei Treimi, spre întărirea Ortodoxiei româneşti şi spre întărirea neamului românesc”.

Îndemn spre activitate rodnică

Patriarhul României l-a felicitat pe Părintele Episcop și a spus că trebuie continuată activitatea Bisericii noastre în acea zonă.

„A fost apreciată activitatea desfăşurată până acum şi se doreşte să o continuaţi cu o responsabilitate pe un plan mai înalt, aceea de chiriarh la reactivata Episcopie de Bălţi care a avut o istorie foarte dinamică şi care s-a impus prin vrednicia mai ales a ierarhului Visarion Puiu”, a spus Preafericirea Sa potrivit Radio Trinitas.

Preasfinţitul Părinte Antonie

Din 2014 până în prezent, Preasfinţitul Părinte Antonie a fost Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului.

Hirotonia sa în arhiereu a avut loc în data de 24 mai 2014, în cadrul Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala Patriarhală din București.

Ierarhul s-a născut în 29 mai 1963 la Hârbovăţ, raionul Anenii Noi din Republica Moldova.

A absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie din Chişinău, precum şi Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iaşi.

Foto credit: Mihnea Păduraru/ZL

Comentarii Facebook


Știri recente