Episcopul Ambrozie al Giurgiului a slujit la Schitul Prodromu

Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a slujit sâmbătă la Schitul românesc Prodromu din Muntele Athos.

În omilia sa, ierarhul a vorbit despre frumusețea duhovnicească a vieții monahale, dar mai ales despre viața și nevoința călugărilor trăitori în Sfântul Munte Athos, informează Episcopia Giurgiului.

Fiind sărbătorită Buna Vestire potrivit calendarului iulian nerevizuit, Preasfinţia Sa a evidenţiat, în cuvântul său, importanța acestui praznic în viața creștinilor și roadele lucrării Maicii Domnului în Sfântul Munte.

La final, Preasfinţitul Părinte Ambrozie a oferit Părintelui Atanasie, starețul Schitului Prodromu, un veșmânt lucrat la Atelierele Patriarhiei Române, iar viețuitorilor schitului românesc mai multe publicații apărute la editura Episcopiei Giurgiului.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a luat parte, alături de obștea monahală și de pelerinii prezenți, la procesiunea „Panaghia” cu icoana praznicului „Bunei Vestiri”.

În data de 7 aprilie, ierarhul şi delegaţia însoţitoare au vizitat cele trei paraclise din cadrul Schitului Prodromu şi au luat binecuvântare de la părintele Iulian Prodromitul.

Schitul Prodromu

Schitul Prodromu a fost întemeiat în anul 1820, în vremea Mitropolitului Veniamin Costachi al Moldovei.

Ctitoria schitului a fost recunoscută prin hrisoavele domnești semnate de Grigorie Alexandru Ghica al Moldovei, în data de 7 iulie 1853, și de Carol I al României, în data de 19 iulie 1871.

Construirea ansamblului monahal de la Prodromu a avut loc între anii 1852-1866, drept ctitor al vremii fiind ieroschimonahul Nifon Ionescu.

Foto credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente