Episcopii Ortodocși din Franța se roagă pentru unitatea ortodoxă și încurajează afirmarea dreptei credințe

Adunarea Episcopilor Ortodocși din Franța (AEOF) și-a reluat marți întâlnirile periodice sub președinția Mitropolitului Dimitrie al Franței (Patriarhia Ecumenică). Ierarhii s-au rugat pentru unitatea ortodoxă și au încurajat afirmarea dreptei credințe.

După cuvântul introductiv al Mitropolitului Dimitrie, noul președinte AEOF, ierarhii au discutat despre necesitatea conlucrării în pace și unitate a ortodocșilor din Franța în cadrul acestei organizații.

Ierarhi, clerici și laici din diverse jurisdicții de pe teritoriul Franței au fost chemați la cooperare pentru mărturisirea Ortodoxiei în această țară. Episcopii prezenți au subliniat necesitatea afirmării neîncetate a dreptei credințe.

S-au mai discutat subiecte de interes comun, mai ales de natură pastorală și referitoare la reprezentarea și mărturisirea dreptei credințe. Episcopii au subliniat necesitatea de a cultiva atenția în probleme spirituale, cetățenești și sanitare în actuala perioadă, marcată de frământări, de dificultăți și de distanțările impuse de pandemie, din nevoia de a proteja vieți umane.

Din partea Bisericii Ortodoxe Române, la întâlnire au luat parte Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, și Episcopul-vicar Marc Nemțeanul.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu l-a hirotonit pe Mitropolitul Dimitrie Ploumis al Franței în 25 iulie, ca succesor al Mitropolitului Emanuel, care a fost avansat ca Mitropolit Senior de Calcedon.

Foto credit: AEOF

Comentarii Facebook


Știri recente