A fost hirotonit noul Mitropolit Grec al Franţei

Mitropolitul ales al Franţei, Arhim. Dimitrie Ploumis, a fost hirotonit arhiereu duminică în Catedrala Sfântul Gheorghe din Fanar, informează Orthodox Times.

Slujba a fost prezidată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu. Din sobor au făcut parte: Mitropoliţii Emmanuel de Calcedonia, Meliton de Filadelfia, Barnaba de Neapolis şi Ioachim de Bursa.

Sanctitatea Sa i-a adresat noului mitropolit mai multe sfaturi pentru noua slujire la care a fost chemat.

„În calitate de ierarh ortodox, aveţi obligaţia sfântă de a sluji singurul și cel mai inalienabil Adevăr al lui Hristos. Există un singur Adevăr și acesta este Domnul nostru Iisus Hristos!”, a spus Patriarhul Ecumenic.

După liturghie a avut loc ceremonia întronizării. Sanctitatea Sa i-a oferit noului mitropolit însemnele episcopale: mitra şi cârja, apoi a fost aşezat în tronul arhieresc.

Mitropolitul Dimitrie de Franţa a fost ales în cadrul şedinţei sinodale din 20 iulie.

Sursă foto: Orthodox Times

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…