Episcopii ortodocși din Franța anunță organizarea Zilelor Tineretului Ortodox în 2023

Adunarea Episcopilor Ortodocși din Franța (AEOF) a anunțat organizarea Zilelor Tineretului Ortodox din această țară în prima parte a anului viitor.

Membrii adunării, întruniți săptămâna trecută sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Dimitrios, Mitropolitul Grec al Franței, au anunțat că reprezentanții Bisericilor Ortodoxe canonice din Franța inițiază și susțin activități care pun în lumină unitatea eclezială reală și profundă a Ortodoxiei din această țară.

În acest spirit vor fi organizate și Zilele Tineretului Ortodox în primul semestru al anului viitor. Seria de manifestări va aduce laolaltă tineri din toată lumea.

„Va fi o ocazie de împreună-slujire și timp petrecut împreună, precum și de reflecție asupra temelor de actualitate care implică mărturisirea ortodoxă aici și acum”, transmite AEOF.

„Episcopii ortodocși din Franța se bucură întotdeauna de inițiativele tinerilor ortodocși, care cer binecuvântarea ierarhilor membri ai Adunării pentru activitățile lor”, se arată într-un comunicat.

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Franța a anunțat în 26 septembrie 2022 că sprijină organizarea Zilelor Tineretului Ortodox în 2023. Foto: Aeof.fr

Episcopii ortodocși canonici din Franța au mai discutat despre situația Bisericilor Ortodoxe, au reînnoit apelul pentru pace și reconciliere în Europa și în lume, au deplâns războiul din Ucraina și s-au rugat pentru încetarea acestuia.

Membrii AEOF i-au îndemnat pe credincioși să se roage și să lucreze împreună în spirit frățesc și de dragoste, dincolo de dificultățile momentului.

Următoarea întâlnire a Adunării va avea loc în noiembrie 2022.

Foto credit: Facebook / Jeunesse Orthodoxe en France – JOF (PS Marc Nemțeanul la Festivalul Tineretului Ortodox din Franța, ediția 2020)

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente