Episcopii Canonici din SUA reafirmă sanctitatea vieţii: Oamenii, fie din pântece sau din lume, sunt făcuți după chipul lui Dumnezeu

Adunarea Episcopilor Canonici din Statele Unite ale Americii a publicat un mesaj în care reafirmă sanctitatea vieții bazată pe convingerea fermă că viața începe din momentul concepției.

„Toți oamenii, fie din pântece sau din lume, sunt făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, având frumusețe și demnitate dată de Dumnezeu. De aceea, nu vom putea accepta luarea voită și selectivă a unei vieți omenești”, se menţionează în document.

Ierarhii au sfătuit să nu devenim judecători, ci să oferim soluţii şi ajutor pentru persoanele aflate într-o situaţie delicată care poate duce la avort.

„Hristos este singurul conducător al lumii și judecătorul tuturor. Prin urmare, mai degrabă decât să urcăm pe scaunul Său de judecată și să îi condamnăm pe cei care se gândesc la avort, suntem chemaţi să slujim tuturor și să oferim opțiuni alternative”, precizează Adunarea Episcopilor Canonici din Statele Unite ale Americii.

 Într-adevăr, de multe ori femeile se simt prinse și chiar forțate să ia această decizie tulburătoare din cauza dificultăților financiare, a respingerii familiale sau comunitare sau a altor circumstanțe dificile de viață. Când povara este prea grea, noi, Biserica, trebuie să fim acolo pentru a ridica povara și a deschide ușa către alte soluții.

Adunarea Episcopilor Ortodocşi Canonici din SUA a fost înființată în conformitate cu decizia celei de-a IV-a Conferințe Pan-Ortodoxe de la Chambésy din 2009. În cadrul Adunării au fost înfiinţate mai multe comisii cu tematici specifice, alcătuite din episcopi membri, care sunt ajutați de consilieri laici și clerici.

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi este preşedintele Comisiei pentru Planificare Regională Canonică.

Foto credit: Adunarea Episcopilor Ortodocşi Canonici din SUA/Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente