Episcopia Severinului și Strehaiei și-a prezentat strategia de dezvoltare

La Drobeta Turnu Severin a avut loc, miercuri, 27 martie 2013, primul eveniment de prezentare a strategiei de dezvoltare a Episcopiei Severinului și Strehaiei, pentru intervalul de timp 2013-2016, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Documentul a fost dezvoltat cu binecuvântarea Presfințitului Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, în cadrul Proiectului FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social implementat de Federația Filantropia, Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (Spania) și Global Commercium Development (Spania).

Proiectul se derulează, de asemenea, în alte opt eparhii din țară și în cadrul Administrației Patriarhale, pe parcursul a 36 de luni, până în august 2013.

La întâlnirea de miercuri a fost prezent și ierarhul locului, Preasfințitul Nicodim, care a binecuvântat lucrările workshop-ului. Au mai participat la eveniment părinți consilieri, protoierei și câte zece preoți parohi din fiecare protopopiat al Eparhiei Severinului și Strehaiei.

Pr. Consilier Patriarhal Nicolae Dorel Moțoc, managerul proiectului a prezentat câteva aspecte referitoare la buna derulare a acestuia: „În Episcopia Severinului și Strehaiei, echipa locală a proiectului, cu binecuvântarea și sprijinul Preasfințitului Părinte Episcop Nicodim, a identificat și a ales acele domenii care apăreau ca prioritare pentru dezvoltare. Toți cei implicați, membrii echipei de nucleu, preoții participanți la întâlnirile extinse și de consultare, au putut vedea care sunt pașii unui astfel de proces. Concomitent însă, am avut și un curs special dedicat planificării strategice, curs prin care au trecut atât echipele locale din cele 9 eparhii și din București, dar și alți membri din echipele de nucleu. Ei au învățat, pe de o parte, care sunt etapele de parcurs, iar pe de altă parte, care sunt rezultatele așteptate în urma unui astfel de proces.”

Joi, 28 martie, același document strategic, va fi prezentat membrilor Pactului Teritorial pentru Ocuparea Forței de Muncă și Incluziune Socială al Regiunii Sud-Vest Oltenia, având scopul de a identifica împreună posibilitățile de parteneriat și cooperare în interesul superior al comunității noastre și pentru apărarea binelui comun.

Aceste evenimente constituie un prilej deosebit pentru a cunoaște activitatea echipei multidisciplinare care a dezvoltat documentele strategice și modul în care Episcopia Severinului și Strehaiei înțelege să se implice în promovarea și sprijinirea incluziunii sociale în folosul credincioșilor mehedințeni.

Proiectul FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social este implementat de Federația Filantropia în nouă eparhii ale Patriarhiei Române, printre care și Episcopia Severinului și Strehaiei, începând din septembrie 2010. Partenerii în proiect sunt: Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (Spania) și Global Commercium Development. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 93/3.3/S/62277. Acesta urmărește dezvoltarea capacității organizaționale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din cadrul Administrației Patriarhale și a nouă eparhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel național.

Comentarii Facebook


Știri recente