Episcopia Europei de Nord sprijină copiii români fără posibilităţi materiale

În cadrul unei campanii derulate la iniţiativa Preasfinţitului Părinte Macarie, în contextul sărbătorilor de iarnă, Episcopia Europei de Nord sprijină copiii români fără posibilităţi materiale.

Bunurile şi alimentele colectate zilele acestea prin intermediul parohiilor româneşti din ţările scandinave vor ajunge în casele copiilor mai înainte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.

O parte dintre acestea vor avea ca destinaţie Asociaţia Părintelui Dan Damaschin din Iași care, prin proiecte caritabile, contribuie ca peste 6.000 de copii proveniți din medii dezavantajate social să aibă o viaţă mai bună.

Pe lista beneficiarilor se vor afla copii din judeţele Vaslui şi Iaşi, dar şi din zona Copșa Mică-Mediaș.


Citeşte şi:

În ultima zonă menţionată, Episcopia Europei de Nord ajută de ani buni numeroase familii fără posibilităţi financiare.

Preasfinţitul Părinte Macarie, păstorul Eparhiei româneşti din nordul Europei, este cunoscut ca fiind un om blând şi ajutător, cu impact de coagulare în jurul lui, cu respect şi recunoştinţă faţă de cei cu care interacţionează.

Prin eforturile şi la îndemnul ierarhului, care are reputaţia de Episcopul pelerin datorită distanţelor mari pe care le parcurge pentru a fi aproape de păstoriţii săi, românii stabiliţi în ţările scandinave îi sprijină adeseori pe semenii lor din ţara de origine.

Cei care doresc să susţină campaniile de ajutorare a copiilor români, pot efectua donaţii în conturile menţionate pe site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente